05/01/2022

Loeven styrker igen satsningen på life science, nu med advokat Jacob Ørndrup som partner

Med et større og stærkere team på nu tre partnere styrker advokatfirmaet Loeven (indtil den 1. januar 2022 BKH Law) satsningen på Life Science som et af kontorets helt centrale specialer og forretningsområder. Advokat Jacob Ørndrup er indtrådt i partnerkredsen den 1. januar 2022 og skal sammen med advokat Christian Vinding Thomsen og advokat Louise Bertelsen Forman drive Loevens Life Science-afdeling.

2+1 giver langt mere end 3, når den erfarne advokat Jacob Ørndrup – en af de fremmeste danske advokater inden for Life Science – fra nytår 2022 flytter til Loevens Life Science-afdeling, hvor Christian Vinding Thomsen og Louise Bertelsen Forman siden sommeren 2021 har tiltrukket en række danske og internationale klienter fra Life Science-sektoren. Med Jacob Ørndrups indtræden bliver Loeven i endnu højere grad et af Danmarks mest profilerede advokatfirmaer inden for Life Science.


Jacob Ørndrup kommer med mere end 25 års erfaring inden for sager vedrørende lægemidler, medicinsk udstyr, bioteknologi, fødevarer og kemiske produkter og med sager inden for immaterialret/IP-ret, herunder krænkelsessager og forbudssager. Han er bredt anerkendt i Danmark og internationalt som en førende ekspert inden for særligt R&D- og licenskontrakter og lægemiddel- og sundhedslovgivningen. Jacob Ørndrup skifter til Loeven efter 23 år hos Gorrissen Federspiel.


”Med Jacobs tiltrædelse får vi en helt unik person med stor faglighed og erfaring med Life Science til gavn for vores klienter og vores Life Science-team. Jacob er kendt som en kapacitet og person udover det sædvanlige, og han deler både vores faglige og personlige værdier.

Det er oftest sådan, at der højst er én partner med speciale i Life Science hos danske advokatvirksomheder – men vi går sammen i stedet for at konkurrere indbyrdes, fordi vi på den måde kan levere et langt stærkere team til klienterne samtidig med, at vi udvikler os selv og vores faglighed i kraft af hinanden. Det er helt sikkert, at 2+1 i dette tilfælde, hvor de faglige og personlige værdier er ens, kommer til at give en langt større værdi end 3”, siger Christian Vinding Thomsen, partner hos Loeven.

Om sin indtræden hos Loeven siger Jacob Ørndrup selv:
”Jeg har takket ja til muligheden for at være med på den vækstrejse inden for Life Science i både Danmark og Skandinavien, som Loeven har lagt en klar strategi for, sammen med Christian og Louise, som jeg begge har kendt i en årrække. Sammen med de øvrige medarbejdere i teamet, har vi en helt unik mulighed for at samle vores viden, erfaring og kompetencer i et stærkt Life Science powerhouse, hvor vi kan trække på hinanden og sammen videreudvikle os i forhold til en branche, der er i konstant udvikling og forandring. Vores synergi skaber energi, og jeg glæder mig til at sparre og spille sammen med dem om løsninger til klienterne.”

Advokat Jacob Ørndrup har de seneste 19 år været partner i Gorrissen Federspiel. Han har mere end 25 års erfaring med sager vedrørende lægemidler, medicinsk udstyr, bioteknologi, fødevarer og kemiske produkter. Han har i den forbindelse bl.a. bistået et stort antal danske og internationale farma-, medico- og biotekvirksomheder i retssager og voldgiftssager og i sager for myndigheder og nævn, herunder særligt Lægemiddelstyrelsen og ENLI. Han er bredt anerkendt i Danmark og internationalt som en førende ekspert inden for særligt R&D- og licenskontrakter og lægemiddel- og sundhedslovgivningen. Jacob Ørndrup er desuden næstformand for bestyrelsen i Danish Life Science Law Association.

Christian Vinding Thomsen har de seneste syv år, før han flyttede til Loeven den 1. juli 2021, været partner i Bech-Bruun. Han er bestyrelsesmedlem i en række Life Science virksomheder, herunder Scandion Oncology A/S, der er noteret på Nasdaq First North i Stockholm, og som arbejder på at modvirke kemoterapi resistens. Christian har desuden i mange år arbejdet tæt sammen med Practio, der skaber digitale sundhedsløsninger – og senest er kendt for at være virksomheden bag tilvalgsordning for Covid-19-vacciner. Christian er desuden fast underviser i marketing compliance i LIFs uddannelsesafdeling, Atrium, og hos Medicoindustrien, hvor han også er næstformand i foreningens etiske Udredningspanel.

Louise Bertelsen Forman arbejdede, før hun kom til Loeven, som advokat i H. Lundbeck A/S’ globale Corporate Legal afdeling i 3½ år i en international rolle med bl.a. det globale ansvar for marketing compliance samt kontrakter inden for R&D og digitale løsninger på tværs af landegrænser. Hun var samtidig medlem af Lægemiddelindustriens Etik- og Complianceudvalg. Før Louise kom til H. Lundbeck A/S, var hun advokat i Bech-Bruuns IP- og Life Science afdeling. Louise er desuden i dag bestyrelsesmedlem i Life Science Law DK, der arbejder med at varetage og udbrede kendskabet til Life Science-branchens juridiske vilkår.

Del på Linkedin

DA / EN